Benedikt XVI.: Svědectví víry v Boha-Lásku

Prelát Opus Dei napsal při příležitosti blížícího se výročí prvního roku pontifikátu papeže Benedikta XVI. tato slova.

Foto: Eric Vandeville

Další prelátovy poznámky na videu (ve Španělštině)

(K přehrání potřebujete Real Player. Pro jeho instalaci klikněte zde a následujte instrukce.)

 „Před rokem byl Benedikt XVI. zvolen za nástupce sv. Petra, na jehož stolci nahradil Jana Pavla II. V historii Církve je jeden rok období velice krátké, nicméně dostačující k tomu, abychom se znovu přesvědčili, že v přechodu od jednoho papeže k dalšímu se přes rozdílnost osobností projevuje kontinuita.

Rád si připomínám, že za základ této kontinuity lze především považovat působení Ducha svatého v Církvi a modlitbu věrných za svého nejvyššího Pastýře. Jednota katolíků neznamená uniformitu ve věcech, které jsou otázkou názoru nebo jsou změnitelné, nýbrž spojení ve stejné víře, v téže naději a v bratrské lásce. Právě tehdy, budeme-li odpovídat věrně, dosáhneme toho, že budeme jedním srdcem a jednou duší v Kristu Ježíši.

Svět potřebuje, abychom my všichni věřící prokázali nejvyšší věrnost poslání Církve sloužit a pevný závazek vůči pravdě. Přitom nyní můžeme počítat s papežem Benediktem XVI., který nám vedle svých dobře známých lidských kvalit nabízí pevné svědectví víry v našeho Boha, jenž je Láska. Pán si přeje, aby katolíci odpovídali na milost, která nás pobízí k tomu, abychom celou myslí přilnuli k magisteriu papeže a k srdečné každodenní modlitbě za jeho osobu a úmysly.“

+ Javier Echevarría

Prelát Opus Dei

Biskup Javier Echevarría