Hälsning från prelaten till Benedikt XVI med anledningen av UNIV 2006

Låt oss citera några ord från prelaten till den helige Fadern som tack för audiensen för de unga deltagarna vid UNIV 2006.

Helige Fader: Jag önskar tacka Hans Helighet för att ha tagit emot deltagarna vid den Internationella Kongressen UNIV, som l’Istituto per la Cooperazione Universitaria organiserar varje år i Rom sedan 1968. Syftet med detta möte är att göra universitetsstudenter från olika länder uppmärksamma på de utmaningar som förekommer i vårt samhälle; hjälpa dem att medarbeta – var och en där han studerar och arbetar – föra fram Jesus Kristus i alla miljöer, för att Han skall upptäckas och läras känna av många personer som väntar på Honom, kanske utan att veta om det, och som behöver Honom.

Ända sedan 30-talet ägnade sig den helige Josemaría Escrivá med lidelse åt universitetet. Han bjöd personligen in universitetsstudenter, en efter en, för att sprida godhet, ljus, entusiasm, generositet, en anda av självuppoffring, uthållighet i arbetet, fördjupning i studierna (Plogfåran 927).

Att möta den helige Fadern är för varje Kyrkans barn anledning till djup glädje. Det är en anledning till ansvarstagande, en bekräftelse på den mission som Kyrkan ger till alla: att vara ”apostlar med rotfäste i Kristus ord, kapabla att svara på vår tids utmaningar” (Messagio per la XXI Giornata Mondiale della Gioventù). Påven föreslår detta mål i synnerhet för de unga som med hela sitt hjärta förenar sig i Er bön för detta syfte; som Ers Helighet har föreslagit överlåter vi dessa dagars bön och arbete i Marias händer för att vara närmare Jesus på Korset.

Jag överlämnar genast ordet till presidenten för detta UNIV 2006. Tack igen, helige Fader!