Verdens Familiedag i Valencia, Spania

Verdens Familiedag (El Encuentro Mundial de las Familias, EMF) er et stort møte paven sammenkaller hvert tredje år for å feire den guddommelige gave som familien er. Vi informerer nedenfor om møtet som i år finner sted i Valencia fra 1. til 9. juli med Benedikt XVI tilstede.

”Det er i familien at menneskehetens fremtid skapes” (Johannes Paul II)

Hva er Verdens familiedag 2006?

Verdens Familiedag er et enormt stort arrangement som paven sammenkaller hvert tredje år for å feire den guddommelige gave – familien.

Tusenvis av familier fra hele verden samles for å be, snakke med hverandre, lære, dele og fordype forståelsen av at familien er en huskirke og en enhet som kan være basis for evangelisering.

”Det er i familien at menneskehetens fremtid skapes”, uttalte Johannes Paul II da han proklamerte stiftelsen av disse møtene.

Alle Verdens Familiedager organiseres av Det pavelige råd for familien i samarbeid med bispedømmet som er valgt som sted for møtet.

Budskap fra paven før Verdens Familiedag 2006 (utdrag)

Vatikanet, 17. mai 2005

”Alle mennesker som vil gi samfunnet et sant menneskelig ansikt kan ikke unngå å innse hvilken dyrebar gave familien, grunnlagt på ekteskapet, er.

”Alle mennesker som vil gi samfunnet et sant menneskelig ansikt kan ikke unngå å innse hvilken dyrebar gave familien, grunnlagt på ekteskapet, er.” (Benedikt XVI)

Ekteskapet (...) er familiens grunnvoll og menneskehetens arvegods og felles eiendom. Derfor kan ikke Kirken unnlate å forkynne at ekteskapet og familien inngår i Guds plan og kan ikke erstatte det med andre alternativer.

Den kristne familien har i dag mer enn noen sinne et edelt og ubestridelig oppdrag i å føre troen videre. Det betyr å overgi seg til Jesus Kristus som døde og oppsto og å inngå i det kirkelige fellesskap.

Foreldrene er de fremste til å evangelisere overfor sine barn, Skaperens dyrebare gave, og dette begynner de med ved de aller første bønnene. På denne måten skaper de for barna et moralsk univers som har sine røtter i Guds vilje, der barnet kan vokse opp med de menneskelige og kristne verdiene som gir livet mening.”

Programmet for Verdens Familiedag og Den hellige fars program

· Familienes internasjonale fest: 1-9. juli · Den internasjonale teologisk-pastorale kongress: 4-7. juli · Familienes rosenkrans: 7. juli

· Festmøtet med Den hellige far som også inneholder vitnesbyrd: 8. juli om ettermiddagen

Vitnesbyrd fra familier, bønn, sanger og fyrverkeri i forbindelse med Den hellige Fars tale på møtet.

· Avslutningsmesse feiret av paven: 9. juli om morgenen.

Den hellige messe som paven feirer i ”Kunstens og vitenskapens by”. Man håper at mer enn en million mennesker kommer.

Dokumentasjon

Daglige kunngjøringer om programmet Verdens Familiedags symbol, samfunnets grunncelle (på spansk)

Tekster av den hellige Josemaría om den ekteskapelige kjærlighet (på svensk/engelsk/spansk)

Video om Verdens Familiedag 2006 .