Opus Deis prelat i Sør-Amerika

Biskop Javier Echevarría, Opus Deis prelat, foretok en reise til flere land i Sør-Amerika sommeren 2013. Programmet var tettpakket, og inneholdt flere store sammenkomster med Opus Deis medlemmer og støttespillere.

Prelaten var til stede på Verdensungdomsdagen i Rio de Janeiro i Brasil, som fant sted 23-28. juli. Den 25. juli hadde han et møte med mange av ungdommene som deltok der.

Mens prelaten var i Brasil, hadde han også møte over flere dager med regionalvikarene for Opus Dei fra alle landene i Sør-Amerika der Opus Dei er etablert.

Prelaten besøkte også storbyen São Paulo, der deltok i en sammenkomst med mange familier på gymnaset i Pacaembu mandag 5. august.

Deretter dro biskop Echevarría til Chile. Det var hans fjerde besøk i dette landet. På denne turen velsignet han den nye universitetsklinikken knyttet til Andes-universitetet. Der møtte han rundt 2000 mennesker: studenter, tidligere studenter, administrasjon, vitenskapelig personale og støttespillere til universitetet. Biskopen uttrykte stor glede over nok en gang å møte ”denne store universitetsfamilien i dette flotte landet som vekket så mange minner om den hellige Josemaría, som var svært glad i Chile”, sa han.

CHU

På sitt fjerde besøk velsignet prelaten også St. Josemaría-kirken i La Pintada, som betjener skolene Nocedal og Almendral, i et fattig strøk i Santiago de Chile. Opus Dei har ansvar for den åndelige veiledningen ved disse skolene. Han traff både elevene, deres familier og andre fra kommunen.

I sin preken uttrykte prelaten glede over de rike frukter La Fondation Nocedal har gitt til bydelen El Castillo de La Pintada, og sa at prelaturet alltid er interessert i å støtte sosiale prosjekter av denne typen i hele verden, fordi de gagner så mange mennesker.

Menigheten St. Josemaría i Santiago de Chile

La Fondation Nocedal er del av en rekke liknende sosiale prosjekter som Opus Dei støtter i Chile, noen av de andre er Las Garzas tekniske skole i San Fernando, det første samarbeidsprosjektet, som allerede har eksistert i 50 år, og El Salto Polytekniske senter i kommunen Recoleta.

Biskop Echevarría dro så videre til Uruguay, der han tilbrakte noen dager med møter i hovedstaden Montevideo, før han kom til Buenos Aires i Argentina, siste stopp før han dro tilbake til Roma 20. august.

I Buenos Aires besøkte prelaten byens erkebiskop, msgr Mario Poli, sammen med generalvikar msgr Fernando Ocariz og regionalvikarene for Opus Dei i Argentina, Paraguay og Bolivia, msgr Mariano Fazio. De hadde en hyggelig samtale med kardinal Bergoglios etterfølger, og overrakte ham et eksemplar av msgr Ocariz bok ”Sobre Dios, la Iglesia y el mundo”.

Siste dag i Argentina hadde prelaten en utendørs sammenkomst med familier på høyskolen Los Molinos, i Munro, der rundt 12 000 mennesker møtte opp. Biskop Echevarría svarte på spørsmål, lyttet til historier og kommentarer, og mottok gaver fra elever på tre jenteskoler og studenter fra et institutt i Villa Madero.

Biskop Echevarría i Argentina

Fire jenter fra høyskolen Buen Consejo i Barracas fortalte at de hadde truffet pave Frans forrige desember, da han konfirmerte 300 barn i nabolaget.

Dagen etter var det to store sammenkomster i Parque Norte, der medlemmer av Opus Dei fra nabolandene Paraguay og Bolivia deltok, samt medlemmer fra alle kanter av Argentina, som Buenos Aires, Rosario, Córdoba, Mendoza, Tucumán, Salta, Posadas, Santa Fe, San Juan og andre steder. Senere feiret han messe i Centro Universitario de Estudios (CUDES) og om kvelden var det underholdning med musikk og sketsjer.

Dette var fjerde gang biskop Echevarría var i Argentina som Opus Deis prelat. I tillegg besøkte han landet en gang i 1974 sammen med den hellige Josemaría.