Nå er vi også på mobiltelefon

Opus Deis informasjonskontors hjemmeside tilbyr sitt innhold til mobiltelefoner på 30 språk.

Mange mennesker, spesielt unge, har en stund bedt om å få hjemmesiden disponibel på mobiltelefoner og håndholdt PC. Mobilversjonen lages fortløpende og inneholder noen av de mest leste seksjonene fra Opus Deis hjemmeside. Adressen man skal bruke for å komme inn på mobil­ut­gaven er https://www.opusdei.mobi eller https://opusdei.org/mobile.

Forsiden i mobilversjonen inneholder de siste offentliggjorte nyhetene og portene til seksjonene ”Hva er Opus Dei”, ”Om den hellige Jose­ma­ria” (som inneholder grunn­legge­rens biografi, et bønnekort og tekster skrevet av ham selv) og ”prelat”-seksjonen som inneholder de siste nyheter om Opus Deis prelat og dets pastorale brev.

Samtidig kan man, alt etter kapasiteten på brukerens mobilterminal, se videoer eller laste ned arkiver med lyd eller pdf-filer.

Med dette tiltaket ønsker Opus Deis informasjonskontor å bidra og svare på pave Benedikt XVIs oppfordring, som ble fremlagt 18. desember i fjor, og som lød: ”med det formål at Kirken fortsatt kan være til stede med sitt budskap i det store ”kommunikasjonskollegium” som Johannes Paul II kalte det, og for at den ikke skal føle seg fremmed i de rom hvor utallige unge mennesker beveger seg i en søken etter svar på og mening med deres liv, må dere finne veier til å sende ut håpets stemme og bilder på nye måter gjennom det telematiske nettverk, som innhyller vår klode med et stadig tettere nett.”

Hvis man går inn på den klassiske versjonen på en mobiltelefon, vises automatisk en forbindelse til mobilversjonen på forsiden, for å gjøre det enklere å komme inn.