“Tussen de bergen door”: nieuw stripboek over de heilige Jozefmaria

De Belgische stripuitgever Coccinelle heeft een stripverhaal uitgeven over de stichter van het Opus Dei. Het boek is in zeven talen verschenen: naast het Nederlands in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Catalaans. Lees twee bladzijden van het boek in PDF.

Madrid, 1928. In een sloppenwijk van de Spaanse hoofdstad luistert een groepje jongens naar de heilige Jozefmaria. Hij vertelt ze over het belang van de biecht.

Met deze scène begint het stripverhaal over de stichter van het Opus Dei. Het boek brengt op een aantrekkelijke en eigentijdse manier het leven van de “heilige van het gewone” in beeld.

Paule Fostroy verzorgde de teksten voor de strip van tachtig bladzijden. De tekeningen zijn van de hand van J. Gillissen en E. Gabriel. België heeft een traditie opgebouwd in de stripwereld. Dat heeft ook zijn vruchten opgeleverd voor dit boek. De realistische tekeningen van hoge kwaliteit zullen niet alleen jongeren, maar ook volwassen kunnen aanspreken.

In het verhaal komt de boodschap van de heilige Jozefmaria naar voren: de heiliging van het werk en van het dagelijkse leven. De makers hebben dit weergegeven in een tekening met werkende mensen in uiteenlopende beroepen.

"Tussen de bergen door". J. Gillissen / E. Gabriel / Paule Fostroy. 80 blz. Coccinelle, Durbuy 2005. Prijs € 18,-.

Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij:

- www.coccinellebd.be (België)

- www.deboog.nl (Nederland, tel. 020-4160099)

Klik voor het bekijken van 2 bladzijden van het stripverhaal in PDF op Multimedia rechtsboven.