UNIV 2009: Brev til paven fra afrikanske ungdommer

”Takk, Hellige Far, også for de krevende ord rettet til oss. I disse kravene ser vi også pavens aktelse og respekt for oss.” Deltakerne i UNIV fra elleve afrikanske land undertegnet et brev til paven. Brevet lyder som følger.

Hellige Far

I de afrikanske ungdommers navn vil vi fra hjertet takke for Deres nylige reise til Angola og Kamerun og spesielt for de ord som De rettet til oss på stadion i Coqueiros di Luanda. Takk for den forståelse De viste oss angående våre forventninger og kilder til glede, frykt og lidelser på vårt kontinent.

Takk for det mot og den klarhet De hadde da De gjorde Dem til talerør for Afrika også overfor de rike landene, som for noen dager siden møttes i Europa, i London. Deres ord om nødvendigheten av en offentlig etikk ble allerede i ukene etter reisen et referansepunkt i det sosiale liv i våre land.

Iblant, når vi afrikanere leser avisene fra den såkalte ”nordlige verden”, føler vi oss misforståtte, undervurderte og til og med utnyttet til fordel for andres interesser. Når De derimot talte om vårt kontinent som et ”håpets kontinent” viste Deres Hellighet oss tillit og ga oss et oppmuntrende budskap.

Takk, Hellige Far, også for de krevende orene som De rettet til oss, da De inviterte oss til å engasjere oss personlig for undervisning, for å tjene andre og for å bekjempe korrupsjon. I disse kravene ser vi også pavens aktelse og respekt for oss, mens De anviser en vei for oss for å forvandle vårt kontinent utfra en fornyelse av våre hjerter.

Takk for at De kom for å møte oss, lytte til oss og vise en vei for oss for å ha rørt rundt i våre samvittigheter. I universitetsstudentenes og i alle afrikanske ungdommers navn vil vi si til vår pave at vi skal anstrenge oss av all vår kraft for med tålmodighet og utholdenhet å forvandle Afrika ved å arbeide i tjeneste for kommende generasjoner.

I denne forpliktelsen regner vi med Den hellige Fars bønn og tillit.

Serge og Cyrille Futcha (for deltakerne fra Kamerun)

Marie-Louise Thiaw (for deltakerne fra Senegal)

Supriano Dembe (for deltakerne fra Angola)

Busisiew Fortunate Letsoto (for deltakerne fra Sør-Afrika)

Mark Muhoro (for deltakerne fra Kenya)

Sompto Chukwuemeka (for deltakerne fra Nigeria)

Janvier Mahougnon Gbenou (for deltakerne fra Benin)

Clementine Kiodo (for deltakerne fra Kongo)

Alex Mbonimpa (for deltakerne fra Uganda)

Aimee Adiou (for deltakerne fra Elfenbenskysten)

Brenda Garriga (for deltakerne fra Ekvatorial-Guinea)