En prästs vördnad för den vördnadsvärda Montse Grases

Det var skärtorsdag 1963 och jag var en nyvigd präst som bodde med mina föräldrar. Min mor var sjuk och kunde dö inom en halvtimme. Montse hade dött just på skärtorsdagen 1959, fyra år tidigare. Sedan dess har han inte upphört att vända sig till Montse Grases förbön.

Denna bönhörelse av Montse hände för många år sedan, men jag minns den väl eftersom den räddade min mor från en allvarlig sjukdom.

På skärtorsdagen 1963 var jag nyvigd präst och bodde med mina föräldrar i byn Pedraza de la Sierra i provinsen Segovia. Min mor var då 63 år gammal och hade under en längre tid tagit Efortil droppar, ett hjärtstimulerande medel. Den dagen låg hon till sängs. Jag ringde byns läkare vid niotiden på kvällen. Han auskulterade henne och berättade att min mor kunde dö inom en halvtimme.

Jag började be mycket intensivt till Gud genom den vördnadsvärda Guds tjänare Montse Grases förbön. Montse hade dött på skärtorsdagen 1959, fyra år tidigare. Jag lämnade min far med min mor och gick för att predika vid två gudstjänster i olika byar: Rades de Pedraza och Pedraza de la Sierra.

Jag kom inte hem förrän klockan elva på kvällen med den förståeliga ångesten att min mamma kunde vara död eller dö inom de närmaste timmarna. Jag stannade hos henne hela natten och väntade på att slutet när som helst.

På långfredagen ringde jag till en kardiolog i Segovia, 38 kilometer bort. Jag minns inte hur jag fick tag på telefonnumret. Eftersom det var en allmän helgdag kom vi överens om att han skulle komma på påskaftons morgon för att besöka henne och göra ett elektrokardiogram. Han gjorde det och värdena visade sig vara mycket normala. Enligt hjärtspecialisten var det inget fel på henne och det var så min mamma kände sig, och hon återgick till sitt normala liv och arbete.

1965 flyttade jag till en annan församling, Barbolla, och tog med mig mina föräldrar. Trots att det nya huset hade många trappor fortsatte min mamma att vara lika aktiv som någonsin. 1972 flyttade jag till Pamplona. I oktober flyttade mina föräldrar dit och var vid god hälsa fram till 1975 då de dog i en olycka den 19 juli.

Jag har återgivit dessa minnen för att berätta att läkningen varade i mer än ett decennium.

Min tacksamhet mot den vördnadsvärda Montse Grases har hållits levande under åren och jag har delat ut många av hennes bönekort.

A. B. M. – Spanien

Be Montse om förböner

Skicka in din berättelse om bönhörelse.

klicka här för att skicka ett bidrag.