Prelatens pastorale reise til Sverige (Norsk)

«Bønn er det kraftigste våpen vi har for å bygge opp Kirken,” sa msgr. Fernando Ocaríz under sitt fire dager lange besøk til Stockholm, der han hilste på kardinal Arborelius og traff medlemmer og venner av prelaturet.

Torsdag 12. April 2018

Msgr. Fernando Ocaríz begynte et fire dagers pastoralt besøk til Sverige. Han ble møtt på flyplassen av msgr Andres Bernar, Opus Deis regionalvikar i Sverige. De dro først til Lärkstaden studenthjem, der han hilste på mange mennesker.

Fotogalleri

Etter middag tilbrakte prelaten noen minutter der han snakket med de ansvarlige for studenthjemmet, som fortalte om deres innsats for å spre den katolske tro til alle i deres omgivelser.

Fredag 13. april 2018

Prelaten feiret messe I Trädlärkan, et utdanningssenter som Opus Dei har i Stockholm. Etterpå besøkte han kardinal Anders Arborelius i hans residens i Södermalm. Biskop Arborelius er den første svenske kardinal i Kirkens historie.

Etter besøket dro msgr. Ocaríz til Åbrink Forum, der han traff mange medlemmer av prelaturet. Sent på ettermiddagen dro prelaten til Ateneum, et studenthjem for kvinner, der han hadde en sammenkomst med medlemmer og venner av prelaturet fra Skandinavia.

Lørdag 14. april 2018

Om morgenen feiret prelaten messe og holdt en kort preken for noen av Opus Deis medlemmer. «Apostlene var alene på sjøen, uten Jesus. Vi kan alle reise i mørke, når vi møter vanskeligheter I livet. Vi kan lett tro at Jesus er langt borte, men han er alltid med oss.»

Etterpå hadde han et møte med familier i Lärkstaden studenthjem. Samtalene dreide seg om håp, vansker og drømmer som mange opplever som mottar åndelig veiledning gjennom de tilbud om formasjon som Opus Dei gir.

Om ettermiddagen møtte msgr. Fernando Ocaríz mer enn 200 mennesker fra forskjellige byer i Sverige, Norge og Danmark. «Vi kan alltid være fylt av glede,» sa han til de tilstedeværende, «til tross for de bekymringer og lidelser vi møter, fordi grunnlaget for vår glede er Kristus. Vi kan ikke alltid forstå lidelsen, men vi kan alltid elske. Hver gang vi ser på et krusifiks, forstår vi hvor stor Kristi kjærlighet til oss er.»

Andre emner som ble tatt opp var indre frihet, trofasthet, broderlig kjærlighet, kyskhetens dyd og utbredelse av troen.

Søndag 15. April 2018

“I dagens lesning ser vi apostlene forent i bønn. Det er slik Vår Herre må se oss: forent i vedvarende bønn for Peters etterfølger, paven, og for apostlenes etterfølgere, biskopene. Bønn er det kraftigste våpenet vi har for å bygge opp Kirken.» Prelaten sa dette i en preken han holdt i Lärkstaden studenthjem i Stockholm.

Om formiddagen foretok prelaten et besøk til Katarinakyrkan, en Mariahelligdom som ligger midt i hovedstaden. Etter litt tid i bønn, tente msgr. Ocaríz et lys og ba Salve Regina sammen de de tilstedeværende foran et bilde av Sveriges beskytterinne.

Etterpå besøkte han en syk dame i Brandbergen, og oppmuntret henne til å benytte seg av den overnaturlige virkning som lidelse har når den ofres til Gud.

Om ettermiddagen dro han tilbake til Roma fra Arlanda flyplass. I et siste budskap oppmuntret han alle medlemmer i Verket og deres venner i Sverige til å leve «glade i håpet», som den hellige Paulus sa til de første kristne.