Послання Прелата (19 червня 2020)

В урочистість Найсвятішого Серця Ісуса монсеньор Окаріс запрошує нас просити у Ісуса, щоб Він зробив наші серця подібними до Його, щоб нести мир тим, хто знаходяться поруч нас

Мої дорогі, нехай Ісус береже моїх дочок і синів!

Сьогодні ми з усією Церквою в особливий спосіб споглядаємо Найсвятіше Серце Ісуса. Ця дата є нагодою, щоб ми знову дивувалися чуду того, що Бог захотів наблизитися до людей, ставши одним із нас, з таким же серцем і почуттями, як і наші. Саме тому, мені на думку спадає втішне запрошення Господа, яке він скеровує до кожного із нас: «навчіться від Мене, бо Я лагідний і смиренний серцем, і знайдете спокій душам вашим;» (Мт 11, 29).

Ісус бажає, щоб посеред щоденної метушні ми досвідчили справжній мир, спокій та спочинок. І він вказує нам шлях: кожного разу все більше уподібнюватися Йому, зі смиренням і лагідністю Його серця. Як писав святий Хосемарія: «Господь також нам може підказувати, і він настійно це робить: exemplum dedi vobis, я дав вам приклад смирення. Я став слугою, щоб ви вміли служити лагідним і смиренним серцем всім людям» (Друзі Божі, № 103).

Попросимо Господа в молитві, щоб дав нам серце подібне Його серцю. Це приведе до «спокою власної душі» і душ тих людей, які знаходяться поруч з нами. Ми також можемо подякувати за всі ті діла, які Він здійснював за ці останні місяці для кожного з нас.

У цій урочистості, яку ми сьогодні святкуємо, можливо, ми будемо частіше згадувати молитву, яку так часто повторював святий Хосемарія: Cor Iesu sacratissimum et misericors, dona nobis pacem. Ми прибігаємо до Його милосердя, щоб молитися за мир у душах, Церкві та світі, продовжуючи просити про закінчення пандемії, яка все ще призводить до страждання у багатьох місцях. І ми вкриємося в заступництві Пресвятої Діви Марії, Матері милосердя та Цариці миру.

З усією любов'ю благословляю вас,

Ваш Отець

Рим, 19 червня 2020 року