“El treball és un acte de culte a Déu i de servei a la humanitat”

El Prelat de l'Opus Dei va ser a Bilbao divendres passat i dissabte. Va participar en un congrés i va mantenir diverses trobades amb fidels de l'Opus Dei, cooperadors i amics.

Un moment de la conferència.

El divendres dia 20, el Prelat de l'Opus Dei va arribar a Bilbao. Després de visitar el bisbe de la diòcesi, D. Ricardo Blázquez, va resar durant uns minuts davant la Mare de Déu de Begoña.

El dissabte va intervenir en les Jornades de “Catòlics i Vida Pública” del País Basc, al Palau Euskalduna. En la seva ponència va defensar el compromís cristià per resoldre els “grans problemes” de l’home contemporani.

El Prelat va estar amb diverses famílies.

Monsenyor Xavier Echevarria va afirmar que el treball és un acte de culte a Déu i de servei a la humanitat. Segons va explicar, el treball no és només un mitjà d’autorealització personal sinó un “element decisiu” en la millora del progrés social. El cristià, amb el seu treball just i responsable, pot “santificar el món” i convertir-se en “seguidor de Crist”, va assenyalar.

En la seva exposició, el prelat de l'Opus Dei va reivindicar la vinculació directa entre la feina ben feta i la figura de Jesucrist. “El treball situa el cristià davant multitud de situacions que conviden a mirar Crist, a convertir-se a Crist, per deixar-se penetrar per la seva paraula i exemple”. 

El Prelat va mantenir diferents tertúlies durant el cap de setmana.

En aquest sentit, va recordar unes paraules de sant Josepmaria Escrivà, fundador de l'Opus Dei: “una societat que no reaccioni davant les tribulacions o les injustícies, i que no s’esforci per alleujar-les, no és una societat a la mesura de l’amor del Cor de Crist”. També va evocar al Papa Benet XVI qui, en començar l’any, va al·ludir al compromís cristià per resoldre els “grans problemes” de l’home contemporani.

Durant els dos dies que va romandre a Bilbao, el Prelat va participar en vàries trobades amb fidels de l'Opus Dei. Amb les seves paraules va encoratjar a sentir el pes dels problemes de la societat, des d’una vida d’oració intensa, en plena fidelitat i unió al Sant Pare Benet XVI.